понеделник, 3 март 2014 г.

Пари в интернет

Сега ще ти обясня. Днес почти във всеки дом има компютър и връзка с Интернет. В първите месеци, голяма част от българите минават горе-долу през следната ситуация. Сваляне на безплатно порно. Инсталиране на кракнати програми. Сваляне на безплатни филми, музика, игри. Профил във Facebook. Ферма във Facebook. Профил в сайт за запознанства.
След като е минал своето компютърно „ограмотяване”, българинът вече е готов да прави и пари по мрежата. Разбрал силата на Интернет, наш Ганьо търси с малко работа да направи много пари за кратко време. Да няма шеф на главата. Докато прекопава градината си във Facebook или си чати по Skype, парите да пълнят неговата сметка. Защото е тарикат и е уцелил „кьоравото”.

След това отваря Гугъл и в полето на търсене написва фраза като „Лесни пари то Интернет”, „Бързи пари от Интернет”, „Пари онлайн”, „Изкарвай пари от Интернет”. Още с резултатите от първите страници, той се убеждава, че това е възможно. Има много богати хора, които с малко кликания вадят големи пари от Интернет. А още по-хубавото са много предложения за такъв вид „работа” в безплатните сайтове за обяви.

„Как да разбера, че такъв род обяви са чиста измама?”

1. Такива обяви има само в безплатни сайтове. Да си видял подобни обяви в сайтове като “Jobs. bg”, “Zaplata. bg” или „Rabota. bg”?
2. За контакти. Ако няма телефон или той е 089999999, не си губи времето. Ако има скайп с ник krisko_91 или sexy baby или подобна електронна поща, кажи едно „Да ти е*а майката!” и се върни към копаенето на острова във Facebook;
3. Нямаше да има престъпна дейност. Златко Баретата, Маргините, Митьо Очите, нямаше да се занимават с дрога, проститутки и оръжие. Щяха да си цъкат по 10-15 минути на ден пред компютъра и да вадят големите мангизи;
4. Егоизъм. Българите са егоисти. Защо някои непознат ще ти казва „Как да правиш по 1000 лева от Интернет ”? Нали ти ще му бъдеш конкуренция утре.

„Кои са най-честите измами за ГОЛЕМИТЕ пари от Интернет?”

Огромна част от измамите за лесни пари са т.нар. PTC (paid to click) сайтове. Най-просто казано рекламодателите плащат на посредници да показват техните реклами. Ти се регистрираш при тях и за всеки клик върху реклама получаваш огромната сума от 0,01цента (хипотетично). „Но това не е всичко”, както се казваше в една телевизионна реклама. Ти може да печелиш и от твои реферали. Това са хора, които са се регистрирали през твоя линк. Най-често той изглежда така:
http://www.bux.to?ref=2345.
Като много „печеливш” онлайн бизнес се нарежда също и „четене на електронни писма”. Това е също вид „Paid to click”. Ти печелиш отново колосалната сума от няколко цента, когато получиш електронно писмо и отвориш линка. Трябва да изчакаш няколко секунди, докато свърши рекламата на сайта. След това преминаваш към следващото писмо и т.н. Същата реферална система като по-горе.

“Paid to surveys” (плащане за изследвания). Тук също се „печелят” много пари. Ти попълваш анкетни карти. По този начин се събира информация от компании, които плащат на посредници. Те дават част от тези пари на хората, които попълват тези анкети. Отново има схема за натрупване на реферали.
Пари в интернет

“CashFiesta”. Отново paid to click програма. Това е „класика в жанра” за такъв род програми. Тук особеното е, че трябва да си изтеглиш малко приложение на твоя компютър. Това е една маймунка, която стои в лентата на менюто на компютъра. Докато се движи, ти печелиш точки. 1000 точки ти носят сумата от 0,01 цент. Отново има реферална система. Получаваш и допълнителни точки, когато участваш в различни игри на сайта.

Сърфиране в Интернет – автоматично. Получаваш пари, докато във твоя интернет браузър се показват различни рекламни прозорци. Има минимален брои страници за гледане на ден. Също бонуси за привличане на реферали.

Съществуват още много разновидности на изброените по-горе. Общото между всичките е, че се „плаща” по няколко цента (paid to click), работата е автоматизирана. Съществува реферална система. Носят имена, в които има думата “bux”, “ptc”, “click”, “cash”, “mail”.

„Не вярвам тези програми да са измама. Видях и/или прочетох, че плащат.”

Ако чуеш, прочетеш или видиш подобни неща, замисли се върху следното. Защо на запад хората се занимават с афилейт маркетинг, а не с paid to click сайтове? Коя е причината тук в Предприемач и Webmaster Bg да не се обсъждат толкова „печеливши” програми? А, да чековете. За тях има програми, с които да се подправят. Като “ Adobe Photoshop” например.

Ако продължаваш да бъдеш Тома Неверни, ето и мнения на хора, които са опитали. Дано вече слезеш на земята.

„Преди година и аз се вързах на този номер заангажирах всички, които сядаха на компютъра да побутват едно човече да върви и направихме необходимите точки, до ден днешен си чакам парите”
„Аз пък не получих нищо от bux.to. Тия не плащат, не се връзвайте. Сума ти време загубих да им цъкам по рекламите. Те си напълниха гушите от това, защото за всяко кликване върху реклама, те получават пари от рекламиращия. Намерих си 8 реферали и те щракаха хората, сума ти пари ми направиха и нищо не получих. Накрая им писна и спряха да щракат. Загубих всичките си реферали, които с толкова зор намерих. А натрупаната ми сума естествено не я платиха. Отказаха ми плащането.”
„Никакви пари и аз не получих от www. cashfiesta. com само губене на време и спам. Поредната опашата лъжа.”
„Струва ми се става дума за този тип анкети-пример е: www. awsurveys. com. Гледайки 5-6 активни сайта, трябва да дадеш никаква оценка на видяното в 1-2 изречения. В процеса на разглеждане ти се появява някакъв бот в реално време, който подема кратък чат с теб. Уловката тук е тази, че се плаща сериозно-еднократен "сеанс”, който трае 10-на минути ти носи 30-на$. Дотук добре, но... дотам си остана, повече от месец „surveys not avalible”., Дори и акаунта ми не се отваря.”
„Това и аз го опитах - номера с " лентата и човечето". Стигнах до някакви точки, след което на следващият ден бяха загубени и трябваше да започвам от 0. Така и не получих отникъде отговор защо. За заплащане да не говорим.”
„Да, дори съм регистрирана - стигнах до 19 точки и престанаха да ми изпращат анкети. Без коментар! Да не говорим, че я изпратят 1 анкета месечно, я не.”
„Аз също имах "щастието" да работя за Cashfiesta. Да не повтарям това което писаха други. За мен това е: " Един бие тъпана, а друг обира парсата". Някой доста ловко използват нашата наивност. Бог не прощава глупостта!!! Даже някой обещаваха да предплатят 50$ долара при регистрацията. Е, аз вече станах милионер и спирам. Успешна работа!!!”
В заключение: Ако си под 18 години,но се занимаваш с paid to click sites първо порасни. Дотогава си намери други хобита. Излизай с приятели, забавлявай се. Старай се да правиш повече секс. Така няма да мислиш за глупости. Наблегни на английския език. Учи програмни езици. В компютърните технологии е бъдещето. Научи повече за Affiliate Marketing, Search Engine Optimization, CopyWritng, Drop shipping, CPA Networks. Ако Онлайн Бизнеса не е за теб, не е страшно да се откажеш. Милиарди хора по света работят офлайн. В такъв случай сдобий се с професия. Нещо, което ти е приятно да вършиш. Така цял живот няма да ти се наложи да работиш.

Няма коментари:

Публикуване на коментар