понеделник, 3 март 2014 г.

Търговия Онлайн


Търговия Онлайн

Семинар за онлайн търговия и маркетинг на електронни магазини

След успешния първи семинар на тема ефективна реклама в Google AdWords (проведен през месец Април), осъществен с участието на Уеб Фокус ЕООД имаме удоволствието да представим и нов семинар изключително насочен към интернет магазини – „Успешни онлайн търговци“.

Той ще се проведе на 31-ви май в София, Интерпред, зала София. Лектори ще са водещи специалисти по онлайн маркетинг и реклама на онлайн магазини в България. Темите са изключително интересни и покриват всички сфери на онлайн маркетинга и рекламата за електронни магазини.

За регистрация за семинара и за подробна информация кликнете тук: http://goo.gl/NzGrY.

Тъй като Уеб Фокус ЕООД, компанията-собственик на Izgodnobg.com, е сред организаторите на семинара, може да ползвате код за отстъпка webfocus, за да се регистрирате за семинара с 10% отстъпка! (25% отстъпка за записване до 14 май)

Публикувано от Vzemibg.com, в категория Електронна търговия. Дата: май 7, 2012, 4:25 pm | Няма коментари »
27  апр
Онлайн продажбите в САЩ с 11% ръст през първото тримесечие

Онлайн продажбите в САЩ се отчели среден ръст от 11% за първите три месеца на 2009 г., пише eMarketer.

При 80 изследвани компании 58% регистрират повишение в онлайн продажбите в сравнение със същия период на миналата година.

Анкетата показва, че 44% от онлайн търговците са реализирали ръст от над 10%, 14% от тях показват увеличение от до 10% и 13% от тях признават, че няма промяна в продажбите.

В проучването около 70% от производителите на определена потребителска марка и също такъв дял от търговците, които използват различни канали за продажба, отчитат ръст в онлайн продажбите.

За разлика от тях обаче търговците, които оперират само онлайн, са в различна ситуация – шестима на всеки 10 от тях признават за спад в продажбите.

Очаква се онлайн продажбите в САЩ да нараснат с 4,4% през 2009 г. до 141 млрд. долара и да достигнат 16,5% растеж и стойност от 164 млрд. долара през 2010 г. прогнозират от Citi Investment Research.

Източник: Investor.bg

Публикувано от Vzemibg.com, в категория Електронна търговия. Дата: април 27, 2009, 8:00 pm | Няма коментари »
13  фев
За първи път от 2001-ва – спад на е-търговията в САЩ

За първи път от 2001-ва година насам (.com кризата и т.н.) в САЩ отчитат спад от 3% на оборотите в електронната търговия за четвъртото тримесечие на 2008-ма, спрямо същото тримесечие на 2007-ма. „Смятах, че ръстът ще е нулев, така че това е под очакванията“, заяви директорът на ComScore Джиян Фулгони. Той смята, че спадът се дължи в известна степен на по-малкото дни за пазаруване след Деня на благодарността, сравнено с 2007-ма, когато е имало почти цяла допълнителна седмица.

Електронната търговия като цяло обаче се е повишила с 6% през 2008-ма година.  Най-голям ръст се отчита при видео игрите и конзолите, домашните потреби и мебелите и спортните стоки – 25-29%. Най-голям спад има при музиката, филмите и видеото (-23%), компютърния софтуер (без компютърните игри) (-18%) и бижутата и аксесоарите (-12%).

ComScore обещават да пуснат проучването си за Януари до седмица, като надеждите на Фулгони са за малък ръст.

Публикувано от Vzemibg.com, в категория Електронна търговия. Дата: февруари 13, 2009, 12:13 pm | Няма коментари »
10  фев
Оборотът от онлайн търговия – 60 млн.лв. за 2008-ма

В блога на Izgodnobg.com току-що публикувахме няколко интересни сметки, които показват, че оборотът от онлайн търговия в България вероятно възлиза на повече от 60 милиона лева за 2008-ма година. Цифрата се базира на нова информация от Epay.bg.

Публикувано от Vzemibg.com, в категория Електронна търговия. Дата: февруари 10, 2009, 6:27 pm | Няма коментари »
26  яну
Методи на плащане в онлайн магазините – 2008-2009

Току-що публикувахме в блога на търсачката за цени Izgodnobg.com нова статистика за начините на плащане в интернет магазините. За разлика от предишната такава, която направихме тук, новата обхваща 4 пъти повече магазини и, разбира се, е по-актуална. Запознайте се с нея в публикацията Начини на плащане в онлайн магазините.

Публикувано от Vzemibg.com, в категория Електронна търговия, Онлайн пазаруване. Дата: януари 26, 2009, 12:31 pm | Няма коментари »
04  дек
Канадците пазаруват все повече онлайн

Канадците се чувстват по-комфортно да пазаруват онлайн и често поръчват дрехи, аксесоари и бижута по интернет, правейки онлайн пазаруването по-универсално. През 2007-ма година поръчки за 12.8 милиарда долара са направени онлайн, което е с 61% повече от 2005-та година, когато е било предишното проучване на Statistics Canada. Към момента тази сума представлява 2% от продажбите на дребно в Канада. За сравнение, цифрата за САЩ е 6%.

Дрехите, аксесоарите и бижутата са 4-то място сред най-купуваните стоки, отстъпвайки на книгите, списанията и развлекателните стоки. Освен да пазаруват, потребителите често са ползвали интернет за проучване на стоките и за сравнение на цените.

 8.4 милиона канадци са пазарували онлайн през 2007, сравнено с 6.9 милиона през 2005-та. Ръстът при закупуването на пътнически и туристически услуги е най-сериозен – около 500% – от 9% до 45% от канадците.

Публикувано от Vzemibg.com, в категория Електронна търговия. Дата: декември 4, 2008, 3:51 pm | Няма коментари »
25  ное
Стартира Izgodnobg.com – търсачка за цени

Днес официално бе даден стартът на търсачката за цени Izgodnobg.com. Сайтът се разработва от компанията, която стои и зад Vzemibg.com – Вземи.БГ ЕООД.

Кратък абзац от представянето на търсачката:

„Izogodnobg.com е преди всичко търсачка. Софтуерът първо събира ценови оферти от голям брой български онлайн магазини, а след това прави всички тези оферти достъпни за вас. Ако сте решили да направите дадена покупка и искате да се ориентирате в цените  – едно бързо търсене за името на продукта ще ви покаже най-добрите оферти за него. Ако искате просто да разгледате какво се продава и на какви цени – Izgodnobg.com отново е най-бързия и най-лесен начин.“

Прочети цялото представяне.

Считам, че с пускането на новия си проект продължаваме да работим за е-търговията в България, помагайки както на пазаруващите онлайн, така и на търговците. Извинявам се още веднъж на над 50-те магазина, които ни писаха в последните месеци с желание да бъдат добавени във Vzemibg.com и на които им бе отказано. За момента не е сигурно дали ще продължа да добавям ревюта, тъй като функциите на Vzemibg.com частично се изземват от Izgodnobg.com.

Публикувано от Vzemibg.com, в категория Vzemibg.com, Електронна търговия, Онлайн пазаруване. Дата: ноември 25, 2008, 6:28 pm | Няма коментари »
24  ное
Рязък спад на приходите от Е-търговия в САЩ

2008 се очертава да поднесе най-слабия празничен сезон за онлайн търговците в САЩ, след като подобни данни излязоха и за Франция. На база току-що публикуваните от Щатското министерство на търговията данни за третото тримесечие eMarketer прогнозира дори по-анемичен ръст както за празниците, така и за годината като цяло.

Според данните през третото тримесечие ръстът на е-търговията  само 4.6%, сравнено със същия период на 2007-ма година. През Април тази година Форестър предрекоха 17% ръст на онлайн ритейл търговията, а през месец Май 2008 eMarketer поставиха своите прогнози на 14.6%. Сега те я свалят още повече, предвиждайки, че 2008 ще е първата година през това десетилетие с едноцифрен ръст за интернет търговците.

Продажбите онлайн (без тези в сферата на пътуванията) ще са за около 137 милиарда през 2008-ма година, или с ръст от 7.2% спрямо 2007-ма. Припомняме, че през 2007-ма ръстът беше 19.8%. Според eMarketer потребителите ще изхарчат само 30.3 милиарда през ноември и декември. Старите предвиждания бяха за 10.1% ръст на празничните покупки, но новите поставят линията само на 4%.

Слабата икономика поставя под натиск електронната търговия през този сезон. Забавяне в ръста на онлайн пазаруването се отчиташе и без това, поради утвърждаването на канала през предишните години, сега икономическите фактори потискат още растежа.

Публикувано от Vzemibg.com, в категория Електронна търговия. Дата: ноември 24, 2008, 11:09 pm | Няма коментари »
18  ное
Онлайн търговията във Франция забавя растежа си

Ръстът в продажбите на онлайн магазините във Франция се очаква да се забави двойно до средата на 2010 г. след първоначалното му забавяне през третото тримесечие заради икономическата криза, прогнозират Федерацията за електронна търговия и дистанционни продажби (Fevad).

Оборотът на онлайн търговците, който е нараснал с 34% през 2007 г., ще се увеличи с 27 на сто през 2008 г. Общите продажби се очаква да достигнат 20,4 млрд. евро.

Прогнозите на федерацията за следващата година са за растеж от 22%, а за 2010 – за покачване от 17%

През изминалото трето тримесечие продажбите са се увеличили с 27% на годишна база след ръст от 31% за второто тримесечие и 30% за първото.

Броят на поръчките продължава да се увеличава с непроменени темпове, но средният размер на покупката се запазва на ниво от 93 евро, казват от федерацията.

Забавянето е най-осезателно при електроуредите, продажбите на които се увеличават с едва 5% спрямо преди година. Значителен растеж от 16% обаче бележат оборотите на сайтовете за пътувания, но дори тук за предходните три месеца ръстът е бил по-силен – от 24%.

Над 70% от интернет потребителите, участвали в проучване по темата, казват, че в настоящите условия биха използвали много по-често услугите за сравнение за цените, 54% са прехвърлили част от покупките си от магазинната мрежа към интернет, а 53% посещават повече сайтовете за покупка и продажба на стоки от частни лица (онлайн търгове).

Настроенията за коледните пазарувания остават положителни, като и самите потребители заявяват, че имат намерение да купят част от предвидените подаръци онлайн (68% от запитаните). 44% казват, че биха похарчили в мрежата повече от 100 евро.

Онлайн търговията, която е най-предпочитана от мъжете на възраст 25-34 години, печели и нови групи от привърженици, например хората над 50-годишна възраст.

По материал на Инвестор.БГ

Публикувано от Vzemibg.com, в категория Електронна търговия. Дата: ноември 18, 2008, 11:43 pm | Няма коментари »
28  окт
Успешна развръзка на случая с Book-bg.com

Днес бях изключително зарадван да получа това писмо на електронната си поща. Ако сте чели предишните публикации по случая (Некоректни търговци в интернет и Развитие на случая с Book-bg.com) предполагам ще се зарадвате заедно с мен:

    Господин Георгиев,
    Пише ви Мая Игнатова от читалище „Развитие“ Враца. Изгубих телефона ви, защото имам нов апарат.

    ПОЛУЧИХМЕ КНИГИТЕ!!!

    Мисля, че го дължим до голямя степен на вас, за което ви благодаря!
    В петък 24 след работно време се обадиха на колежката Емилия от пощенска фирма Еконт, че имаме колет. В събота и неделя не работят, така че в понеделник осъмнах там.
    Какво беше учудването ми, като разбрах, че този сайт има друг тел.номер, който е активен, че са корпоративни клиенти на пощенската фирма.
    В пакета се намираха всички поръчани от нас заглавия без 1, в замяна на което бяха сложени последните 3 най-нови хитови заглавия, публикувани в сайта им.
    Мисля, че вашите предупреждения са им подействали.
    Аз бях подготвила всички материали и имах среща в понеделник в икономическа полиция, където щях да направя поредното оплакване по съвет на Комисията за защита на потребителите от Враца.
    Още веднъж – сърдечни благоданости!

    Мая Игнатова

Не знам доколко публикациите тук и разпространяването им са помогнали и доколкото добрата развръзка е резултат от други фактори, но при всички случаи се радвам, че нещата се разрешиха така.

Все още нямам информация за другия случай – с библиотеката на НЧ “Светлина”, надявам се, че и там нещата ще се развият по добър сценарий.

От Book-bg.com засега не са направили опит да се свържат с мен и да изложат тяхната позиция. При всички случаи винаги могат да го направят с коментар тук, в блога.

P.S. За съжаление, тези дни във Vzemibg.com е пуснат още един коментар от клиент, на когото книгите не са доставени.


Няма коментари:

Публикуване на коментар